1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. Merkez Bankası PPK toplantı tarihi | 2024 Kasım ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? TCMB faiz indirimi yapacak mı?

Merkez Bankası PPK toplantı tarihi | 2024 Kasım ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? TCMB faiz indirimi yapacak mı?

Merkez Bankası faiz kararı kasım 2024, piyasalarda merakla bekleniyor. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz oranını yüzde 5'ten yüzde 4.75'e indirmesinin ardından gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası PPK Toplantısı'na çevrildi. Geçtiğimiz ekim ayında faizi yüzde 50'de tutan Banka, bu ay vereceği karar ile piyasaları etkileyecek. Fatih Karahan başkanlığında yapılacak olan toplantıda faiz kararı, enflasyon verilerine göre alınacak. Tüm dikkatler şimdi kasım ayı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu Toplantısı ve faiz kararında. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası PPK Toplantısı hangi gün? İşte, Merkez Bankası faiz toplantısı tarihi ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

featured
Merkez Bankası PPK toplantı tarihi | 2024 Kasım ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? TCMB faiz indirimi yapacak mı?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Kasım ayı Merkez Bankası faiz kararı ekonominin bu ayki önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanıyor. Geçtiğimiz ay faizleri sabit bırakan Merkez Bankası, kasım ayında açıklanacağı faiz kararı ile piyasalara yeniden yön verecek. Bu arada, TCMB, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yedinci kez değiştirmeyerek sabit bıraktı. Peki, Merkez Bankası kasım ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte, detaylar. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu kasım ayı faiz kararı 21 Kasım 2024 tarihinde açıklanacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50’de tuttu.Eylülde enflasyonun ana eğiliminin bir miktar yükseldiği belirtilen duyuruda Üçüncü çeyreğe ilişkin göstergeler yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelere yaklaştığını ima etmektedir. Temel mal enflasyonu düşük seyretmeye devam ederken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin son çeyrekte gerçekleşmesi beklenmektedir. değerlendirmelerine yer verildi. Duyuruda, enflasyondaki iyileşmenin hızına dair belirsizliğin ise son dönemdeki veri akışı ile arttığı vurgulanarak, Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ettiğini kaydetmiştir. ifadesi kullanıldı.Para politikasındaki kararlı duruşun yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşüreceği ve dezenflasyon sürecini güçlendireceği aktarılan duyuruda, Kurulun politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelediği bildirildi.Duyuruda, aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceği belirtilerek, şunlar kaydedildi: Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası araçları etkili şekilde kullanılacaktır. Kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması ilave makroihtiyati adımlarla desteklenecektir. Likidite koşulları muhtemel gelişmeler göz önünde bulundurularak yakından izlenmektedir. Sterilizasyon araçları etkili şekilde kullanılmaya devam edilecektir. Kurul, politika kararlarını parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirleyecektir. Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
3
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
2
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Borsa Hattı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!