1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. Yılbaşı sepetleri depremzede kadınlardan

Yılbaşı sepetleri depremzede kadınlardan

Yeni yıl hediyelerini ‘fayda’ya dönüştürmek isteyenler Galataport İstanbul’daki Nahıl Yılbaşı Alışveriş Şenliği’nde buluşuyor. KEDV’in İBB ve Adıyaman Valiliği’nin desteğiyle hayata geçirdiği şenlikte depremden etkilenen kadınların el emekleri tezgâha çıktı. Kurulan pazara 60 kadın kooperatifinin ürünü katıldı.

featured
Yılbaşı sepetleri depremzede kadınlardan
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

YILBAŞI heyecanı pazar yerlerini şenlendirdi. Hediyeleşmek ruhunu ‘iyilikle’ taçlandırmak isteyenler için Galataport İstanbul’da kurulan Nahıl Yılbaşı Alışveriş Şenliği’nde alternatif ürünler yer alıyor. Karaköy’de, bu akşam saat 21.00’e kadar ziyaretçileri bekleyen pazar, İstanbullular kadar yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu. İYİLİK İÇİN BİR ARAYA GELDİLER 6 Şubat depremi iki yılı geride bırakmak üzereyken, depremin vurduğu yerden ayağa kalkmayı başaran kadınlar, el ele vererek kurdukları kooperatifler aracılığıyla ürettikleri ürünleri, yılbaşı konseptiyle İstanbul’da görücüye çıkardı. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), İstanbul Büyükşehir Belediyesi-İBB Kadın, Galataport İstanbul ve Beyoğlu Belediyesi’nin destekleri ve Adıyaman Valiliği’nin katkılarıyla, toplam 60 kadın kooperatifi ve kadın üreticilerin özenle hazırladıkları ürünler, “Nahıl Yılbaşı Alışveriş Şenliği” adıyla İstanbullularla buluştu. KADINLARIN EL EMEĞİ Galataport İstanbul’un içindeki Saat Kulesi Meydanı’ndaki şenlik için özel olarak kurulan dev çadırda stantları, kadınların el emekleriyle hazırladıkları yılbaşı hediyelikleri, tekstil ürünleri, aksesuar ve takıların yanı sıra ev tekstil ürünleri, seramik ve coğrafi işaretli ürünler ile doğal gıda ürünleri doldurdu. Fuarda en ilgi çekici reyonlardan biri de tasarımcı Ziya Kocatürk’ündü. Tasarımcının Gaziantep yöresindeki sedef, kakma, mozaik, bakır ve Antep el işçiliği detaylarını ev tekstilinden çıkarıp giyim sektörüne uyarladığı ürünler büyük ilgi gördü. Yani bugüne kadar hep masa, sehpa, tavla gibi ev mobilyalarında kullanılan sedef işçiliği bu kez; çantalara, erkek kartvizitine kadın çizme ve ayakkabıların topuk detaylarına uygulanmıştı. Sedefli güneş gözlü 15 bin lira fiyatla satılıyordu. ‘YARALARIMIZI ÜRETEREK SARIYORUZ’ İstanbullular bu şenlikte depremzede kadınların başarı hikâyelerine ortak olacak. Örneğin, depremin hemen ardından “Yeniden Hatay Kadın Kooperatifi”ni kuran Pelin Yılmaz, “Yaralarımızı üreterek sarmaya çalışıyoruz. Bu bize iyi geliyor” diyenlerden. Adıyaman’dan gelen Ebru Çakır da yedi arkadaşıyla birlikte hem sosyal hayatın içinde olmak hem de bölgedeki kadınlara yol göstermek için birkaç ay önce “Üreten Eller” adındaki kooperatifi kurduklarını söyledi. Yine Adıyaman’ın Kahta ilçesinde “Bademeli Kadın Kooperatifi”ni kuran badem üreticisi Hacer Yıldırım da hayallerini şöyle paylaştı: “En az 200-300 kadına ulaşmak istiyorum. Bunu da 40–60 yaş arası evde oturan kadınlarla yapacağım. Onların gözlerine baktığımda ‘Beni bu hayattan kurtar’ dediklerini görüyorum. İşte bizim gibiler yapacak bu işi.”

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
3
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
2
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Borsa Hattı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!